Advertentie
opmerkelijk

Aanklacht tegen Franse spoorwegen om deportaties

De Franse spoorwegmaatschappij SNCF wordt aangeklacht omdat ze in de Tweede Wereldoorlog betrokken was bij deportaties naar concentratiekampen. ©Bloomberg

Drie familieleden van slachtoffers van de Holocaust klagen in de Verenigde Staten de Franse nationale spoorwegmaatschappij SNCF aan. De aanklacht werd donderdag ingediend bij een rechtbank in Chicago

Treinen van de SNCF werden tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt om mensen te vervoeren naar concentratiekampen van de nazi's. Volgens het drietal dat de aanklacht indiende, werd de SNCF daarvoor betaald.

In de aanklacht staat ook dat medewerkers van de Franse spoorwegen de bezittingen van de familieleden afpakten, onder meer goud en geld. De SNCF wordt beschuldigd van het schenden van internationaal recht. De familieleden eisen onder meer dat het bedrijf wordt gedwongen een vergoeding te betalen voor de spullen die werden afgepakt.

De familieleden zijn een vrouw die in de Verenigde Staten woont en twee Fransen. In 2010 betuigde de Franse spoorwegmaatschappij al spijt voor het vervoeren van 75.000 joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud