Aanslag op twee joden nabij Parijs

Bij een aanslag in Créteil in het zuidoosten van Parijs zijn zaterdag omstreeks 20.30 uur twee jonge joden gewond geraakt, zo hebben Franse media zondag gemeld op gezag van de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve.

Het ging om twee broers in traditionele klederdracht die een reeks klappen kregen van twee lieden, zo meldt een politiebron. Eén van de daders vluchtte per fiets weg, de andere te voet. Ze worden actief opgespoord, het onderzoek is in handen van de gerechtelijke politie. 

Beide slachtoffers liepen meerdere kneuzingen op en zijn door de brandweer naar een ziekenhuis overgebracht. Hun leven is niet in gevaar, aldus nog steeds politiebronnen.

Bernard Cazeneuve veroordeelde zondag de daad in scherpe bewoordingen. Hij zei ook de prefecten opdracht te hebben gegeven om de veiligheid op te voeren rond gebouwen van de joodse cultus en religie.

Na de dodelijke schietpartij in Brussel maar nog voor het geweld in Créteil heeft de Unie van Joodse Studenten in Frankrijk opgeroepen om vandaag/zondag om 18.00 uur een wake te houden voor de Belgische ambassade in Parijs, om hulde te brengen aan de slachtoffers in Brussel en om medeleven met hun families te betuigen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud