Andalusië vraagt noodhulp

Andalusië is de vierde regio die aanklopt bij de Spaanse premier Mariano Rajoy. (Foto: Reuters)

Andalusië is de vierde Spaanse regio die noodhulp vraagt aan de federale overheid in Madrid. Eerder vroegen Catalonië, Valencia en Murcia al om steun.

Andalusië, de grootste Spaanse regio, heeft van Madrid 1 miljard euro nodig om verder te kunnen. Volgens een woordvoerster van de regio gaat het niet om noodhulp, maar om een 'voorafbetaling'. Dat meldt de Spaanse krant El Mundo.

De Spaanse overheid heeft een fonds van 18 miljard euro klaar staan. Maar de regio's die steun willen van de centrale overheid, moeten een strikt besparingsprogramma volgen. Op die manier wil Madrid weer meer greep krijgen op de regio's.

Ook de eilandengroepen, de Balearen en de Canarische Eilanden, zullen snel een beroep moeten doen op de centrale overheid. Ze krijgen hun financieringsbehoefte voor de tweede helft van dit jaar, goed voor ruim 13 miljard euro, niet rond.

De Spaanse overheid heeft een fonds van 18 miljard klaar staan. Maar de regio's die steun willen van de centrale overheid, moeten een strikt besparingsprogramma volgen. Op die manier wil de centrale overheid weer meer greep krijgen op de regio's.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud