Auto rijdt in op Duitse carnavalsstoet

Volgens de politie raakten 10 tot 15 mensen gewond toen een auto inreed op een carnavalsstoet.

Volgens de politie reed de bestuurder met opzet op de menigte in. Zijn motief is nog onduidelijk.

In Volkmarsen in de Duitse deelstaat Hessen is maandag een auto op een carnavalsstoet ingereden. Dat melden meerdere Duitse media. Er is sprake van zo'n 30 gewonden, onder wie een derde kinderen. Volgens de politie zijn sommigen zwaargewond.

De bestuurder - een 29-jarige man die eerder al in aanraking kwam met het gerecht - is meteen aangehouden en wordt momenteel verzorgd. Zodra zijn gezondheid dat toelaat, moet hij voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Het parket-generaal van Frankfurt, dat het onderzoek naar zich toegetrokken heeft, beschuldigt hem van poging tot vrijwillige doodslag, al blijft onduidelijk wat zijn motieven waren. 'We weten nog niet waarom hij op de menigte inreed', klinkt het bij de politie. 'Het onderzoek loopt nog. Vooral het motief is onduidelijk. Het kan nog alle richtingen uit.'

De politie riep op niet te speculeren op sociale media en waarschuwde voor valse foto's van de dader die daar de ronde doen. Alle carnavalsoptochten in Hessen zijn tot nader order afgelast.

Zilverkleurige Mercedes

Volgens ooggetuigen reed de bestuurder rond 14.30 uur met een zilverkleurige Mercedes-stationwagen op de menigte in. Hij zou in eerste instantie nog gas gegeven hebben en na zo'n 30 meter tot stilstand gekomen zijn.

Volkmarsen is een kleine stad met ongeveer 6.800 inwoners in het noorden van Hessen. De deelstaat werd afgelopen woensdag nog opgeschrikt door dodelijke schietpartijen in Hanau, meer naar het zuiden. De dader, die racistische motieven had, schoot tien mensen dood en pleegde daarna zelfmoord.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud