Advertentie
Advertentie
opmerkelijk

Belgische toerist sleept Venetië voor de Europese Commissie

©Agostino Osio / Courtesy Fondazione Prada

Na een verblijf in Venetië heeft een Belgische toerist bij de Europese Commissie een zaak aangespannen tegen de Italiaanse stad. De man vindt het niet kunnen dat buitenlanders meer moeten betalen voor de transportmiddelen in Venetië dan de inwoners van de stad.

Hij denkt dat de artikels 12 en 46 van het Europees Verdrag voor het recht op mobiliteit in de landen van de Europese Unie geschonden zijn. Dat melden Italiaanse media.

De Belg stelde vast dat een inwoner van Venetië slechts 1,30 euro moet betalen voor een rit met een vaporetto, de busboot. Een buitenlander moet daarvoor 7 euro neertellen. "Venetië schendt systematisch en structureel de Europese verdragen", aldus de Belg. Hij diende begin mei een klacht in.

Hij vindt het ook niet normaal, dat de toegang tot musea op woensdag gratis is voor de Venetianen.

De Italiaanse stad heeft al gereageerd op de klacht. 'Het is niet de eerste en zeker niet de laatste keer dat dit gebeurt', luidt het antwoord. 'We hebben de zaak al verschillende keren uitgelegd aan de Europese Commissie. De prijs voor een vaporetto is 7 euro voor iedereen ter wereld. Zij die leven, werken of studeren in Venetië kunnen de reductiekaart Venezia Unica kopen en krijgen daarmee een korting van 5,70 euro.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud