Boris Johnson lokt Franse belastingsvluchtelingen

Boris Johnson is aan het speechen tijdens het congres van de Conservatieve Partij in Birmingham. (Foto: AFP)

De Londense burgemeester Boris Johnson nodigt getalenteerde Fransen uit in Londen om de 'tirannie' van de socialistische president François Hollande te ontvluchten.

'Allons enfants de la patrie', zo sprak Johnson op het congres van de Conservatieve Partij in Birmingham. Met de eerste zin van de Franse nationale hymne had hij de toon gezet.

'Het is van 1789 geleden dat er nog een dergelijke vorm van tirannie heerste in Frankrijk', grapte de Londense burgemeester, daarmee verwijzend naar de Franse revolutie. 'Het is met een groot enthousiasme dat ik getalenteerde Fransen uitnodig om in Londen te komen wonen.' Op dit moment leven al 240.000 Fransen in de Britse hoofdstad.

In juni stak premier David Cameron al eens de lont in het kruidvat door 'de rode loper uit te rollen' voor Franse bedrijven als Hollande zijn plannen voor een rijkentaks zou doorduwen. Toen de Franse president effectief een belasting van 75 procent aankondigde voor alle inkomsten die meer dan 1 miljoen euro bedragen, vroeg LVMH-topman Bernard Arnault de Belgische nationaliteit aan.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud