Advertentie

Boris Johnson wimpelt beschuldigingen weg

De Britse premier Boris Johnson bezocht donderdag een ziekenhuis in Colchester. ©AFP

De Britse premier Boris Johnson wimpelt de beschuldiging weg dat hij ongeschikt is om het land te leiden. Woensdag had zijn gewezen rechterhand dat in een commissie beweerd.

De getuigenis van Dominic Cummings voor een parlementaire commissie zond woensdag schokgolven door de Britse politiek. De oud-adviseur van premier Johnson beschuldigde de Britse regering van een stuntelige aanpak van de coronacrisis die onnodig het dodental heeft opgedreven, vooral in bejaardentehuizen. Daarnaast noemde hij de minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, een 'leugenaar'. Als klap op de vuurpijl stelde Cummings dat Johnson ongeschikt is voor de job van premier.

128.000
Coronadoden
In het Verenigd Koninkrijk zijn al 128.000 mensen aan corona gestorven.

Johnson reageerde voor de televisiecamera's toen hij donderdag een ziekenhuis bezocht. Volgens hem hebben de verklaringen van Cummings 'geen band met de realiteit'. Op een delicaat punt wilde de premier niet ingaan. Cummings verklaarde dat hij de premier over een 'hele hoop lijken' had horen praten terwijl Johnson probeerde een derde lockdown te voorkomen.

Het Verenigd Koninkrijk is bijzonder hard getroffen door de pandemie. Het land telt haast 128.000 doden door het virus.

'Ik denk dat het belangrijk is dat we ons concentreren op wat werkelijk belangrijk is voor dit land', zei Johnson. 'De mensen willen een plan om ons land voorzichtig uit de crisis te leiden.'

Hancock reageerde in het parlement op de getuigenis van Cummings. Volgens hem zijn de beschuldigingen 'vals'. 'Ik ben altijd eerlijk geweest, zowel privé als in het openbaar', stelde Hancock.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud