Bosbranden uitgebroken in Griekenland

Rook over de Acropolis. ©REUTERS

Na wekenlange droogte woeden er in Griekenland opnieuw ernstige bosbranden, zowel op het eiland Euboea als in het gebied rond de stad Thebe. Dat deelde de brandweer dinsdag mee.

Op Euboea, een groot eiland ten oosten van Athene, brak de brand om 3 uur 's nachts uit. Het klooster Panagia werd uit voorzorg geƫvacueerd. Ook de inwoners van de dorpen Agrilitsa, Kontodespoti en Makrymalli moeten zich klaar houden om in veiligheid gebracht te worden als dat nodig zou zijn. De brandweer bestrijdt het vuur met alle middelen, onder meer met behulp van helikopters en blusvliegtuigen.

Door de sterke wind werden ook de lokale bevolking en de toeristen in onder meer Athene een scherpe brandgeur en rookwolken gewaar.

Een afgebrand huis in de buurt van Athene. ©AFP

Maandag moest de brandweer massaal uitrukken voor een grote bosbrand die huizen in het oosten van Athene bedreigde. Er vielen geen slachtoffers, zeggen de autoriteiten. Volgens de civiele bescherming brak de brand uit rond 3 uur maandagochtend.

Omdat de politie snel het gebied ontruimde en de lokale wegen sloot, vielen er geen slachtoffers. Wel gingen twee huizen in de vlammen op, maar daar was op dat moment niemand aanwezig, zei vicegouverneur van Athene Petros Filippou aan de pers.

In juni 2018 kwamen bij zware bosbranden in de buurt van Athene meer dan 100 mensen om het leven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect