Brits parlement spreekt zich uit voor homohuwelijk

Foto Reuters ©Reuters

Het Britse Lagerhuis heeft zich dinsdagavond uitgesproken voor een wet die het homohuwelijk mogelijk maakt. De Conservatieve partij van premier David Cameron is zwaar verdeeld over de kwestie. Onder de 175 nee-stemmers zouden naar schatting 136 leden van de Conservatieve partij zijn.

De regering van Cameron legde het wetsontwerp op tafel. Vierhonderd parlementsleden stemden voor het homohuwelijk. Dat het voorstel met grote meerderheid zou worden goedgekeurd, was verwacht, omdat ook de Labour-oppositie en de Liberal Democrats, de coalitiepartner van de Conservatieve Partij, voorstander zijn.

Dat zoveel leden van zijn eigen Conservatieve partij tegen stemden, zou de positie van Cameron kunnen verzwakken. De Britse premier had zich sterk geëngageerd in de hele kwestie. Hij twitterde achteraf: ‘Aan beide kanten zijn er sterke overtuigingen maar ik geloof dat de stemming van de MP’s waardoor homoseksuele mensen ook kunnen trouwen een stap voorwaarts is voor ons land.’

Het Britse parlement zal het wetsontwerp nu gedetailleerder bestuderen alvorens het wet kan worden. Ook het Hogerhuis moet nog zijn zegje doen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud