Advertentie
Advertentie
opmerkelijk

Brits plan voor tolheffing vrachtwagens

In ons land betalen bepaalde vrachtwagens een kilometerheffing voor het gebruik van de wegen. Het Verenigd Koninkrijk overweegt een gelijkaardige regeling in te voeren. ©Kos

De Britse regering overweegt een tolheffing in te voeren voor vrachtwagens. De Britse omroep BBC meldt zaterdag dat Londen met de opbrengsten van dit zogeheten 'pay-per-mile'-project onderhoud van de Britse wegen wil gaan betalen.

De Britse minister van Transport Chris Grayling zei dat Londen met de maatregel een gelijk speelveld voor Britse en internationale vrachtwagenchauffeurs wil creƫren.

'Onze vrachtrijders klagen geregeld dat een trucker van het vaste land ons land binnenkomt met een tank vol goedkopere diesel, daarna een paar dagen in het land blijft, weer weg gaat en niets betaalt voor het gebruik van de wegen'', zei Grayling.

Via het 'pay-per-mile'-project wil de bewindsman de buitenlandse chauffeurs ook aan het onderhoud van de wegen laten meebetalen. Grayling zei dat het niet de bedoeling is de tolheffing 'binnen afzienbare tijd' ook in te voeren voor andere voertuigen dan trucks.

Het Britse plan doet denken aan de kilometerheffing in ons land. Die is in april 2016 ingevoerd. Vrachtwagens met een maximaal toegelaten massa van meer dan 3,5 ton betalen sindsdien voor het gebruik van de autosnelwegen en bepaalde gewest- en gemeentewegen in ons land.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud