Britse 'pingdemic' leidt tot schaarste in winkels

Lege winkelrekken in Britse warenhuizen door de pingdemic. ©EPA

Vergeet de coronapandemie, de Britten kampen nu met een 'pingdemic'.

Sinds begin deze week zijn de meeste coronamaatregelen afgeschaft in het Verenigd Koninkrijk. Dat leidde evenwel niet tot het rijk van de vrijheid maar tot het rijk van de schaarste. De oorzaak van dit alles? Een 'pingdemic'. Het woord is een contractie van de 'ping' die de alarmapp afgeeft bij een gevaarlijk coronacontact, en pandemie. De Britse kranten stonden donderdag vol over de lege supermarktrekken.

Steeds meer mensen worden 'gepingd' door de app van de National Health Service na een mogelijk gevaarlijk covidcontact. Wie dat bericht krijgt, wordt aangeraden tien dagen in quarantaine te gaan.

Gevaar

Het gevolg is dat honderdduizenden mensen hun job niet langer kunnen vervullen en de bevoorrading steeds meer in gevaar komt. Volgens officiële data werden 620.000 mensen in Engeland en Wales in de week van 14 juli aangemaand om tien dagen in quarantaine te gaan.

Bij Sainsbury, de op een na grootste supermarktketen, luidt het dat de bevoorrading wel lukt, maar dat door hamstergedrag de rekken snel weer leeg zijn. Er is vooral een tekort aan water, frisdranken, groenten, fruit en vlees. De oliereus BP gaf aan dat sommige benzinestations niet langer bemand zijn, omdat ze niet bevoorraad geraken.

Volgens de regering is de zelfquarantaine belangrijk voor het afremmen van de pandemie. Wel laat de regering sommige arbeiders in kritische sectoren toe om toch te werken, ook als ze gepingd zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud