Britse politie behandelt steekpartij als terreurdaad

De Britse politie bestempelt de steekpartij in Reading als een daad van terreur. ©Photo News

Bij een steekpartij in de Engelse stad Reading kwamen zaterdagavond drie mensen om het leven.

De Britse politie meldt zondag dat de steekpartij van zaterdag, in een park in de Zuid-Engelse stad Reading, behandeld wordt als een daad van terreur. Dat bevestigde de Thames Valley-politie in een mededeling. De antiterreureenheid heeft de zaak overgenomen.

Bij de steekpartij van zaterdagavond kwamen drie mensen om en raakten drie anderen zwaargewond. Een 25-jarige man is gearresteerd op verdenking van moord. Volgens een veiligheidsbron zou hij de Libische nationaliteit hebben, aldus het persagentschap Reuters. Hij zat al eens in de gevangenis in het Verenigd Koninkrijk voor een kleiner vergrijp, maar niet voor terreurdaden, aldus bronnen bij de Britse openbare omroep BBC.

De Britse premier Boris Johnson liet bij de BBC verstaan 'ontsteld en ziek' te zijn door wat er zaterdagavond in Reading is gebeurd. 'Ik wil niet op de zaken vooruitlopen. Ik wacht het onderzoek van de politie af. Maar als we zaken moeten veranderen in ons rechtsysteem opdat zulke gebeurtenissen kunnen vermeden worden, zullen we niet aarzelen om actie te ondernemen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud