Advertentie

Britse regering versoepelt reizen naar VK

Tower Bridge in Londen. ©REUTERS

Het wordt weer makkelijker om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. Een PCR-test is niet meer nodig voor wie gevaccineerd is.

De Britse regering kondigde vrijdag een versoepeling aan van de voorwaarden voor gevaccineerde reizigers om Engeland binnen te komen. Vanaf 4 oktober hoeven gevaccineerde reizigers met bestemming Engeland geen test meer te laten afnemen voordat ze vertrekken uit een land dat niet op de rode lijst staat, tweette minister van Transport Grant Shapps.

De PCR-test die nu op de tweede dag na aankomst in Engeland vereist is, wordt eind oktober vervangen door een minder dure antigeentest, preciseerde de minister. Reizigers die positief testen, moeten zich afzonderen en een PCR-test ondergaan, zonder bijkomende kosten.

Rode lijst

Shapps kondigde ook aan dat acht landen verdwijnen van de rode lijst die een dure quarantaine van tien dagen op hotel oplegt. De oranje lijst zal helemaal verdwijnen
Vanaf 4 oktober erkent de Britse regering de vaccinatie van zeventien bijkomende landen en gebieden.

Met deze vereenvoudigingen zullen 'meer mensen kunnen reizen, hun verwanten zien of zaken doen in de wereld, en meteen ook een duw in de rug van de reisindustrie geven', zei de minister in een mededeling. Hij benadrukte dat acht op de tien volwassenen in het Verenigd Koninkrijk volledig gevaccineerd zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud