Advertentie
opmerkelijk

Britten gaan 17 nieuwe dorpen bouwen

De Britse regering wil zeventien nieuwe dorpjes en steden bouwen, verspreid over het hele land. ©REUTERS

Om het chronische tekort aan woonruimte tegen te gaan, gaat de Britse regering 17 nieuwe stadjes en dorpen bouwen.

De nieuwe plaatsjes zullen verrijzen in het hele land, van Cumbria in het noorden tot het zuidelijkste tipje van het eiland, zei de Britse minister van Wonen Gavin Barwell.

In veel grote steden zijn de huizenprijzen de afgelopen jaren enorm gestegen, waardoor wonen in de stad voor veel mensen onbereikbaar is geworden.

Aan de andere kant klagen projectontwikkelaars over de strikte regels voor de zogenoemde groene ring rond stedelijke gebieden, waarin maar zelden mag worden gebouwd. Die restricties worden nu versoepeld, zei Barwell, en er wordt door de overheid omgerekend ruim 8,6 miljoen euro vrijgemaakt om te helpen bij de bouw.

Groene ring

De dorpjes zullen 1.500 tot meer dan 10.000 wooneenheden tellen. In het rurale gebied Hertfordshire, een van de geselecteerde regio's, is al protest opgetekend tegen de plannen. Dat meldt The Guardian. Er wordt gevreesd dat het typische karakter van de Engelse 'groene gordel' wordt aangetast door nieuwe verstedelijking. 

Als de 17 nieuwe plaatsen zijn gebouwd, moeten bijna 200.000 nieuwe huizen beschikbaar zijn. Dat is nog maar een fractie van de miljoenen nieuwe woningen die de regering tot 2020 zegt te willen bouwen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud