Advertentie

Britten kunnen vanaf volgende maand om derde prik

Een bord voor een vaccinatiecentrum in het centrum van Londen. ©EPA

Vanaf september kunnen zo'n 32 miljoen inwoners van het Verenigd Koninkrijk een derde dosis van een coronavaccin krijgen. Dat meldt de Britse krant The Telegraph.

Tot hiertoe bestaat het volledige vaccinatieschema in het VK uit twee vaccindoses. Maar omwille van de verspreiding van de besmettelijkere deltavariant en de na verloop van tijd verwachte afname van de doeltreffendheid van het vaccin wordt in veel landen een derde dosis overwogen.

Heel wat Britten zouden al op 6 september in aanmerking kunnen komen voor zo'n nieuwe, derde prik. Volgens The Telegraph zouden dan 2,5 miljoen nieuwe doses per week worden toegediend.

Ook in Duitsland zijn er plannen om vanaf 1 september een boosterdosis van een COVID-19-vaccin aan te bieden aan ouderen en kwetsbare personen.

Bij ons bestudeert de vaccinatietaskforce momenteel nog wanneer en voor wie er zo'n derde prik komt. Mogelijk komt die er, zoals de eerste prikken, eerst voor kwetsbare personen.

In de Verenigde Staten oordeelde de farmawaakhond FDA vorige maand dat boostershots op dit ogenblik niet nodig zijn. Maar alvast Wall Street gaat er vanuit dat die shots straks een feit zullen zijn. De beurskoers van zowel Pfizer als Moderna, de producenten van de populaire mRNA-vaccins, kreeg recentelijk een boost in de verwachting dat die vaccins een recurrente in plaats van een eenmalige boost aan de resultaten zullen geven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud