Butler krijgt mogelijk gratie van paus

Paolo Gabriele, de voormalige butler van de paus (vooraan op de foto).

De veroordeelde butler van de paus zal zijn straf wellicht uitzitten in het Vaticaan zelf. Hij zou daar zijn straf van anderhalf jaar uitzitten onder huisarrest. In het zogenaamde Vatileaks-proces heeft de rechtbank van het Vaticaan Paolo Gabriele zaterdag schuldig bevonden en veroordeeld tot een straf van anderhalf jaar.

Gabriele werd veroordeeld voor het stelen van vertrouwelijke documenten. De rechtbank veroordeelde de butler tot drie jaar cel, maar verminderde die straf onmiddellijk met de helft. Dat heeft de beschuldigde te danken aan zijn geleverde diensten aan de kerk in het verleden, zijn gedrag tijdens het proces en het feit dat hij zich bewust is van het verraad aan de paus, verklaarde rechtbankvoorzitter Giuseppe Dalla Tore.

De man zal zijn straf in een Italiaanse cel moeten uitzitten, tenzij hij dus nog gratie krijgt van de paus. Paus Benedictus XVI zal zijn voormalige butler wellicht pauselijke gratie verlenen. Dat heeft een woordvoerder van het Vaticaan zaterdag gezegd. Gabriele is nog niet naar de gevangenis gebracht. Hij blijft onder huisarrest.

 


 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud