Cameron wijst nieuwe coalitie af

David Cameron ziet een nieuwe coalitie niet zitten. - REUTERS ©Reuters

De Britse premier en Conservatives-leider David Cameron sluit een coalitie na de volgende verkiezingen nu al uit. Dat bericht de Britse krant The Telegraph op basis van interne rapporten.

De volgende Britse parlementsverkiezingen vinden pas plaats op 7 mei 2015, maar de campagne is nu al volop aan de gang. De Britse krant The Telegraph bericht vandaag dat de Conservatives in de volgende ambtstermijn niet langer openstaan voor een coalitieregering. Op dit moment vormen de Conservatives van premier David Cameron een coalitie met de Liberaal-democraten van Nick Clegg. 

'Het is heel duidelijk, hij wilt geen nieuwe coalitie', zegt een vertrouweling van Cameron aan The Telegraph. Door een coalitie af te wijzen, wil Cameron duidelijk maken aan de kiezers dat hij geen deals zal sluiten en dat elke belofte onvoorwaardelijk zal worden nagekomen.

Cameron lijkt daarmee ook de kiezers naar de mond te willen praten. Een poll van het onderzoeksbureau Ipsos Mori gaf aan dat 65 procent van de respondenten niet gewonnen is voor een nieuw 'hung parliament', waarbij geen enkele van de partijen een meerderheid kan halen. 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud