Cameron zinspeelt op Brits EU-referendum

De Britse premier, David Cameron (Foto: AFP).

Een referendum over de Britse relatie met de Europese Unie is de meest logische manier om een nieuw 'contract' met het blok van 27 lidstaten af te dwingen. Dat zei de Britse premier, David Cameron, dinsdag in de marge van het partijcongres van de Conservatieven.

De Conservatieven blazen dezer dagen verzamelen in Birmingham voor hun jaarlijkse partijcongres. In de marge van de bijeenkomst wist de Britse openbare omroep BBC premier David Cameron voor een gesprek te strikken.

De toekomst van zijn land in de Europese Unie vormde het onderwerp van het interview. Dat hoeft niet te verbazen. Cameron staat onder druk van de rechtse vleugel van zijn partij om een stemming te organiseren over de Britse relatie met de Europese Unie.

Contract

'De organisatie van een referendum is de meest logische, zuiverste en meest nette manier om een nieuw 'contract' met het blok van 27 lidstaten af te dwingen', zei de Britse premier.

Een tijdsschema gaf Cameron niet. Hij gaf evenmin mee welke vraag de Britten tijdens een referendum voorgelegd kunnen krijgen. 'Maar ik ben wel tegen een referendum waar het enkel om de vraag zou gaan of we in de Unie moeten blijven of eruit moeten stappen', klonk het.

De Britse premier onderstreepte wel dat hij er zelf van overtuigd is dat het Verenigd Koninkrijk lid moet blijven van de Europese Unie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud