Advertentie

Deel Roermond afgesloten na brand met asbest

Duizenden inwoners moeten binnen blijven. ©ANP

In Roermond in Nederland, niet ver van de Belgische grens, is tijdens een grote brand veel asbest vrijgekomen. Duizenden bewoners moeten binnen blijven. Winkels en scholen blijven dicht.

Een grote brand brak dinsdagavond uit in een winteropslag van jachten. Daarbij kwam veel asbest vrij, een kankerverwekkende stof. De rook van de brand trok richting de stad.

De brandweer dacht eerst dat het asbest over een gebied van 500 meter was neergedwarreld, maar de impact blijkt veel nu groter te zijn. De helft van de binnenstad van Roermond is daarom afgesloten.

Duizenden inwoners moeten binnen blijven. Om hoeveel mensen het precies gaat, is nog niet duidelijk. Wie het gebied uit wil, moet via speciale ontsmettingspunten het gebied verlaten. Hulpdiensten houden zich klaar om zo snel het licht is met de opruimwerken te starten.

De winkels in het afgezette gebied blijven in ieder geval nog een tijd dicht. Ook twee basisscholen blijven woensdag gesloten, omdat ze nagenoeg onbereikbaar zijn. Verkeer dat woensdagochtend door de stad wil, wordt tegengehouden.

Burgemeester Peter Cammaert heeft een noodverordening afgekondigd. Dat betekent dat iedereen in het gebied de aanwijzingen van de hulpdiensten moet opvolgen. Er komt ook een noodnummer komt voor bezorgde bewoners.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud