Advertentie
Advertentie

Deense spoorwegen staken treinverkeer met Duitsland

Al verschillende dagen wordt het treinverkeer tussen Denemarken en Duitsland erg streng gecontroleerd. ©© Ole Jensen/Demotix/Corbis

De Deense spoorwegmaatschappij heeft na de aankomst van honderden vluchtelingen het treinverkeer tussen Duitsland en Denemarken voor onbepaalde duur stilgelegd.

Het nieuws werd bevestigd door een woordvoerder van de spoorwegmaatschappij DSB aan het Duitse persbureau dpa. Hetzelfde geldt ook voor treinen die op de veerboot tussen Fehmarn en Rødby op het eiland Lolland zouden worden vervoerd.

De beslissing is een gevolg van de grote toestroom van asielzoekers die willen doorreizen naar Zweden. De politie wil de vluchtelingen registreren, maar die willen niet meewerken uit schrik dat ze naar opvangcentra gebracht zullen worden in Denemarken.

Een veerboot uit Fehmarn met ongeveer 200 vluchtelingen aan boord is door de politie in de haven van Rødby gestopt. Volgens de politie weigerden ze uit de trein te stappen.

Duitsland en Zweden zijn de meest gegeerde bestemmingen onder de asielzoekers, terwijl Denemarken net meer beperkingen heeft die het land voor asielzoekers minder aantrekkelijk gemaakt hebben. Begin deze week startte Denemarken zelfs met een ontradingscampagne in verschillende Arabische kranten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud