Advertentie

Duitse elektriciteit draait weer in de eerste plaats op kolen

Stoom komt uit de koeltorens van de op bruinkool gestookte elektriciteitscentrales van RWE in Bergheim, Noordrijn-Westfalen. ©EPA

In Duitsland was niet langer windenergie, maar steen- en bruinkool het voorbije halfjaar de belangrijkste bron om energie op te wekken.

Omdat het in de lente te weinig waaide, moest Duitsland dit jaar een stap terugzetten qua duurzame energie. Niet langer windenergie was er de belangrijkste bron om elektriciteit op te wekken, maar bruin- en steenkool.

Het aandeel van wind in de elektriciteitsproductie zakte van 29 procent naar 21 procent, dat van kolen maakte de omgekeerde sprong van 21 naar 27 procent, meldt het Duitse bureau voor statistiek Destatis.

Het maakt dat Duitse elektriciteit maar voor 44 procent werd opgewekt uit hernieuwbare bronnen, terwijl dat een jaar eerder nog de helft was.

Olie

In de totale energiemix - waaronder ook verwarming en transport - wegen kolen net iets minder door, leren data van het Internationaal Energieagentschap: daar domineert aardolie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud