opmerkelijk

Duitse krant blundert met Hitlerfoto

©Tagespiegel

Tagespiegel heeft een grote promofoto van een nieuwe film over Hitler geplaatst net boven de berichtgeving over de vluchtelingencrisis. De krant biedt haar verontschuldigingen aan.

‘Er ist wieder da’, of ‘Hij is weer daar’. Zo heet de nieuwe komedie over Hitler, waarin de man plots in de 21ste eeuw belandt. Hij wordt er onder meer geconfronteerd met Berlijnse tieners en Japanse toeristen. Omdat de film deze week in de zalen komt, plaatste de Duitse krant Tagesspiegel een groot beeld uit de film op haar voorpagina.  

Alleen bleek de krantenredactie uit het oog verloren dat net onder de foto de berichtgeving over de vluchtelingencrisis stond. Er staat in het groot ‘vluchtelingencrisis wordt topprioriteit voor de chef’. Het is een bericht over bondskanselier Angela Merkel die een nieuwe coördinator aanstelt voor de vluchtelingenproblematiek.

De samenstelling van de krant leidde tot een stroom aan reacties op de sociale netwerken. De krant heeft intussen toegegeven dat de foto nogal ongelukkig werd geplaatst en heeft zich verontschuldigd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud