Advertentie
opmerkelijk

Duitse krant zet N-VA in lijst radicaalste partijen

'Rechtspopulistisch en separatistisch', zo noemt het weekblad Die Zeit de N-VA. ©BELGA

De N-VA prijkt op de lijst van de 39 succesvolste radicale partijen van Europa die het gerenommeerde Duitse weekblad Die Zeit heeft opgesteld. ‘Rechts-populistisch en separatistisch’ is het verdict.

‘Extremistisch Europa. Rechtspopulisten, neo-linksen, separatisten, tegenstanders van de Europese Unie. Niet alleen in Griekenland, maar in heel Europa, worden de radicale partijen sterker. Wij tonen de 39 succesvolste’, zo schrijft Die Zeit op zijn website.

Op de lijst prijken linkse partijen als het Syriza van de Griekse premier Alexis Tsipras en het Spaanse Podemos, en extreemrechtse partijen als het Vlaams Belang, de PVV van Geert Wilders en het Front National van Marine Le Pen. Ook de Duitse neonazi’s van de NPD krijgen een plekje.

Opmerkelijk: ook de N-VA staat in de lijst. De Vlaams-nationalisten krijgen het etiket ‘rechts-populistisch en separatistisch’ opgeplakt.

‘Het streefdoel is de onafhankelijkheid van Vlaanderen. De partij wordt als economisch liberaal beschreven en, omwille van het vereenvoudigen van complexe problemen tot territoriale vragen, als rechts-populistisch’, stelt de Duitse krant.

Bij de N-VA laten ze het niet aan hun hart komen. 'Het probleem is dat de Duitse media zich nogal vaak op de Franstalige pers baseren en het beeld dat daar van ons wordt gegeven is niet altijd even positief of correct', klinkt het. 'Bovendien is het voor buitenlandse media vaak moeilijk om ons te plaatsen, waardop ze ons dan maar in de extremistische hoek stoppen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud