Duitse werkgevers zien geen recessiegevaar

Dieter Hundt, de president van de Bundesvereinigung der Deutschen Arbeitgeberverbände (BDA)

Duitsland zal niet in een recessie belanden, ondanks de afzwakking van de economie. Dat heeft Dieter Hundt, de voorzitter van de koepelvereniging van Duitse werkgeversorganisaties BDA, gezegd in een interview met het Duitse persbureau DPA.

'Ik ben ervan overtuigd dat we in Duitsland geen recessie zullen meemaken en dat ook in 2013 een economische groei zal worden bereikt die ongeveer vergelijkbaar is met die van dit jaar', aldus BDA-voorzitter Hundt. 'We zien weliswaar een lichte afzwakking van de economische ontwikkeling, maar we bevinden ons, uitzonderingen daargelaten, nog altijd op een vrolijk stemmend hoog niveau.'

De Duitse regering verwacht dat de grootste economie van Europa in het vierde kwartaal van dit jaar flink zal afkoelen, maar begin 2013 weer herstel zal laten zien. Voor 2012 rekent Berlijn op een groei van 0,8 procent. De Duitse centrale bank houdt het bij 0,4 procent.

De Duitse arbeidsmarkt blijft volgens de BDA-voorzitter robuust, ondanks de recente afzwakking van de werkgelegenheidsgroei. Hij denkt dat de arbeidsmarkt ook in 2013 goed zal blijven en dat de werkloosheid in Duitsland onder de 3 miljoen zal blijven.

De Europese schuldencrisis blijft echter als een zwaard van Damocles boven Europa hangen, meent Hundt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud