Advertentie
opmerkelijk

Duitsers vinden 130 km/uur te traag

De A1 in de buurt van Dortmund ©BELGAIMAGE

Een meerderheid van de Duitsers zou ermee kunnen leven niet sneller dan 150 km/uur te rijden op de snelwegen, blijkt uit een rondvraag. Maar 130 km vinden ze te traag.

Duitsland is tot nader order het walhalla voor snelheidsduivels. Er zijn weinig plaatsen op de wereld waar automobilisten zo kwistig gas kunnen geven met hun Porsche, BMW, Mercedes of Audi, en ongestraft 180 km, 200 km of meer mogen rijden. In theorie is het enkel nog toegestaan in Afghanistan, Noord-Korea en op het eiland Man.

Onder druk van de – economisch erg belangrijke – auto-industrie behoudt de Duitse overheid tot nader order die snelheidsvrijheid – die overigens slechts op bepaalde trajecten geldt. Maar in de geesten van de Duitsers is er stilaan iets aan het veranderen.

Uit een representatieve peiling van YouGov.de, blijkt dat 56 procent van de Duitsers met een snelheidsbeperking tot 150 km/uur zou kunnen leven. Niet toevallig zien meer vrouwen (61%) dat zitten dan mannen (50%), en meer ouderen dan jongeren.

Maar 130 km/uur, een limiet die onder meer in Frankrijk en Italië geldt, kan voor onze oosterburen niet door de beugel. 56 procent van de ondervraagden wijst zo’n snelheidsbeperking van de hand, zowel mannen (62%) als vrouwen (52%).

De snelheid op de autosnelwegen beperken tot 100 km/uur vinden de Duitsers al helemaal belachelijk. Slechts 11 procent is daarvoor gewonnen.

Opvallend is dat slechts een minderheid van de Duitsers (48%) een verband legt tussen een algemene snelheidsbeperking en minder verkeersdoden. De voornaamste reden om minder snel te rijden zou trouwens niet de verkeersveiligheid te zijn, maar het leefmilieu.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud