Advertentie

Duitsland rondt kaap van 100.000 coronadoden

Een kerstmarkt in Frankfurt am Main. ©EPA

De binnenkort aantredende Duitse regering van kanselier Olaf Scholz heeft werk aan de winkel nu het aantal besmettingen blijft stijgen en de ziekenhuizen kreunen onder de opnamedruk.

Sinds de start van de pandemie zijn in Duitsland al 100.119 overlijdens te betreuren. Dat blijkt uit de jongste data van het Robert Koch-Institut, het nationale gezondheidscentrum.

De voorbije 24 uur (tot donderdagochtend) vielen er 351 doden, terwijl het aantal nieuwe besmettingen afklokte op het recordcijfer van 75.961. 

Om u een idee te geven: het totale aantal coronadoden komt overeen met de bevolking van Duitse steden als Erlangen of Gütersloh, respectievelijk de thuisbasis van Siemens Healthineers en het mediabedrijf Bertelsmann. 

Een versnelling in de strijd tegen het coronavirus staat helemaal bovenaan op de agenda van de pas gevormde Duitse regering, onder leiding van de sociaaldemocratische bondskanselier Olaf Scholz (SPD), die woensdag het coalitieakkoord voorstelde.  

Scholz liet al meteen verstaan dat hij een crisiseenheid zal opzetten in de kanselarij om de pandemiemaatregelen te coördineren met alle 16 deelstaten. Hij suggereerde dat er verplichte vaccinaties kunnen komen voor Duitsers die met kwetsbare groepen werken, zoals bejaarden. 

In Duitsland, waar 68,1 procent van de bevolking volledig geprikt is tegen het coronavirus, is de dodentol door corona wel nog altijd lager dan die in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk of Italië, die de symbolische kaap van de 100.000 doden al een tijd geleden hebben overschreden. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud