Duitsland versoepelt voor al wie immuun is

Terrasgangers in de Duitse stad Tübingen. ©Tom Weller/dpa

Duitsland versoepelt de regels voor wie gevaccineerd is tegen covid-19 én voor mensen die besmet zijn en hersteld.

Inwoners van Duitsland die volledig immuun zijn tegen het coronavirus hoeven zich vanaf zondag niet meer te houden aan eventuele avondklokken en bepaalde beperkingen op sociale contacten.
Het gaat niet alleen om alle Duitsers die volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19. Ook wie besmet raakte en hersteld is, zal zonder beperkingen iedereen mogen zien die eveneens immuun is.


In contacten tussen mensen die immuun zijn en zij die dat niet zijn, telt die eerste groep niet mee voor de berekening van het totale aantal. Zo kunnen er dus grotere groepen mensen samenkomen zonder de regels te overtreden.

Tot slot zal wie immuun is ook niet langer in quarantaine moeten gaan na een reis, behalve bij terugkeer uit een regio waar een variant van het coronavirus erg actief is.

Mondmaskerplicht

In Duitsland heeft iets minder dan een derde van de bevolking intussen een eerste prikje gekregen, meldde het gezondheidsinstituut Robert Koch vrijdag. 8,8 procent van de bevolking is al volledig gevaccineerd.

De mondmaskerplicht die op bepaalde locaties geldt blijft voorlopig algemeen van toepassing, net als de sociale afstandsregels.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud