Advertentie

Erasmus populairder dan ooit

©REUTERS

Een recordaantal studenten ging in het academiejaar 2012-2013 'op Erasmus'. Bijna 270.000 studenten maakten gebruik van de beurs, staat te lezen in een rapport van de Europese Commissie.

Maar liefst 270.000 Europeanen maakten in het schooljaar 2012-2013 gebruik van het Erasmusprogramma om in het buitenland te studeren of werken. In België gingen 7.741 studenten 'op Erasmus'.

Gemiddeld krijgt een student 272 euro per maand, dat geld dient om de reiskosten en het verblijf te sponsoren. Een stijging met 9 procent tegenover het jaar voordien. Toen kregen studenten gemiddeld 250 euro. Erasmus bestaat overigens niet enkel voor studenten, ook academisch personeel - in het totaal 52.600 - maakt er gebruik van.

De populairste bestemmingen zijn - in die volgorde - Spanje, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. België was gastland voor 9.124 Erasmusstudenten.

'Samenhorigheidsgevoel'

'Het Erasmusprogramma draagt bij tot het samenhorigheidsgevoel van de Europeanen', zegt Androulla Vassiliou, Europees Commissaris voor Onderwijs en Jeugd. 'Bovendien helpt een buitenland-ervaring de toekomstige carrière van studenten, de vaardigheden die studenten daar leren maakt ze aantrekkelijker op de arbeidsmarkt.'

Europa zet sterk in op studeren in het buitenland en lanceerde in januari 2014 het Erasmus Plus-programma. Met het uitgebreide programma versoepelen de voorwaarden voor deelname aan Erasmus. Er gaat ook meer aandacht naar linguïstische ondersteuning, bijvoorbeeld via het aanbieden van online taalcursussen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud