Advertentie
Advertentie

EU houdt spoedberaad over vluchtelingen

©AFP

De Europese ministers van Buitenlandse Zaken zitten samen met hun collega's van Binnenlandse Zaken om de vluchtelingenproblematiek aan te pakken. Het is een reactie op de recentste bootramp die het leven van 700 vluchtelingen opeiste.

Na de algemene vergadering tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-landen wordt er om 15 uur gesproken over de vluchtelingencrisis. In de loop van de dag voegen de ministers van Binnenlandse Zaken zich bij hen. In eerste instantie bekijken ze of er op korte termijn een top komt gewijd aan het vluchtelingenprobleem.

EU foreign ministers honour victims of recent tragedies in the Mediterranean with a minute of silence pic.twitter.com/7mu31vvYVS— Susanne Kiefer (@Susanne_Council) 20 april 2015

De Verenigde Naties en Italiaanse autoriteiten melden dat het voorbije weekend opnieuw een vluchtelingenboot gezonken is. 700 vluchtelingen overleden. Er zouden dan sinds begin dit jaar al meer dan 1.500 vluchtelingen verdronken zijn. 'Het is de Europese verantwoordelijkheid om zulke tragedies in de toekomst te vermijden', aldus Federica Mogherini maandagmorgen.

Belangrijke agendapunten zijn de aanzet tot Europese reddingsacties, plannen om veiligere landen zoals Tunesië en Egypte bij de grensbewaking te betrekken en mogelijke maatregelen tegen mensensmokkel. 
 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud