EU-parlement steunt Sabine Lautenschläger voor ECB

Sabine Lautenschläger. (foto reuters) ©REUTERS

Het Europees Parlement schaart zich achter de kandidatuur van Sabine Lautenschläger (49) als nieuwe directeur bij de Europese Centrale Bank (ECB). De Duitse moet haar landgenoot Jörg Asmussen opvolgen, die staatssecretaris van Werk geworden is in de Duitse bondsregering.

Lautenschläger is nu nog vicevoorzitter van de Bundesbank, de machtige Duitse centrale bank. Ze is als opvolgster van Asmussen voorgedragen door de lidstaten van de EU.

Haar benoeming moet nu nog bekrachtigd worden door de Europese staatshoofden en regeringsleiders, na een interne discussie bij de ECB. Diplomaten verwachten dat die procedure vlot verloopt.

Met Lautenschläger zal opnieuw een vrouw haar intrede doen in het zeskoppige directiecomité. In 2012 lag het Europees Parlement nog dwars toen de Luxemburger Yves Mersch naar voren werd geschoven als ECB-directeur en er geen vrouw genomineerd was.

Sharon Bowles, de voorzitter van de commissie Economie en Financiën van het Parlement, stemde donderdag dan ook graag voor de benoeming van Lautenschläger. 'De aanstelling van een goed gekwalificeerde en zeer ervaren vrouw bij de directie van de ECB had al veel langer moeten gebeuren', zei ze.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud