Advertentie

Europa evalueert in najaar vaccinatie van jonge kinderen

©BELGAIMAGE

Het Europese geneesmiddelenbureau EMA zal in november de mogelijkheid bekijken om kinderen tussen 6 en 11 jaar te vaccineren.

Dat zegt Marco Cavaleri, hoofd van de taskforce voor coronavaccins en -behandelingen bij het EMA, in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica.

'Pfizer zal ons begin oktober meer informatie bezorgen. We hebben vervolgens drie à vier weken nodig om die te onderzoeken. Van Moderna verwachten we de gegevens begin november', zo geeft hij mee. Pfizer en Moderna zijn belangrijke fabrikanten van coronavaccins.

Cavaleri schat dat jonge kinderen wellicht ook twee doses zullen moeten krijgen van de vaccins, zij het dat mogelijk volstaat om te werken met een lagere hoeveelheid van de actieve bestanddelen. Dat moet ook zorgen voor minder bijwerkingen.

In het interview benadrukt Cavaleri ook dat het toedienen van een derde dosis nodig is, maar niet voor iedereen. In de Verenigde Staten liet een expertengroep van het geneesmiddelenagentschap FDA vrijdagavond nog weten dat het tegen een algemene invoering is van een boostervaccin of derde dosis voor alle volwassen.

Daarmee gaat de FDA tegen president Joe Biden, die zich voor een brede vaccinatiecampagne met een derde dosis had uitgesproken. De FDA pleit ervoor de boostervaccins te gebruiken voor 65-plussers, hoogrisicopatiënten en zorgpersoneel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud