Advertentie

Europa heeft 1 miljard veil voor hulp aan Afghaanse bevolking

Ursula von der Leyen ©REUTERS

De Europese Commissie heeft een steunpakket van zowat 1 miljard euro klaar voor de Afghaanse bevolking en de buurlanden van Afghanistan. Dat heeft voorzitster Ursula von der Leyen dinsdag aangekondigd in de aanloop naar een G20-top over de humanitaire crisis in dat land.

Ondanks de machtsovername door de taliban moet de internationale gemeenschap er alles aan doen om een grote humanitaire ramp en een totale instorting van de economie in Afghanistan te vermijden, betoogde von der Leyen. ‘De Afghaanse bevolking mag niet de prijs betalen voor de daden van de taliban.’ Het geld gaat naar internationale organisaties ter plekke.

Met het steunpakket wil de EU steun blijven verlenen aan de Afghaanse bevolking zonder het bewind van de taliban te legitimeren. De officiële ontwikkelingssamenwerking met Afghanistan blijft opgeschort.

De taliban grepen in augustus opnieuw de macht in Afghanistan. Tot nu toe heeft geen enkel land het nieuwe regime in Kaboel erkend. De radicale islamistische beweging doet wel stappen om het internationale isolement te doorbreken. Een delegatie van de taliban overlegde dinsdag in Qatar met vertegenwoordigers van de EU en de VS.
BELGA

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud