Europese arbeidsmarkt op weg naar herstel

De Europese werkloosheid bouwt langzaam af. ©REUTERS

De Europese arbeidsmarkt is langzaam op weg naar het herstel. In maart gingen de werkloosheidscijfers zowel in de eurozone als in de bredere Europese Unie naar omlaag.

De meeste economische parameters in de eurozone staan op groen en dat vertaalt zich langzamerhand ook op de arbeidsmarkt. In maart klokte de werkloosheidsgraad in de eurozone af op 11,8 procent. Dat is evenveel als in februari, maar een verbetering tegenover maart vorig jaar (12 procent). 

In absolute cijfers waren er in maart 18,9 miljoen mensen werkloos in de eurozone. Tegenover dezelfde periode vorig jaar zitten 316.000 mensen minder in de werkloosheid, tegenover februari zijn er 22.000 minder werklozen. 

De bredere Europese Unie kan nog betere cijfers voorleggen dan de eurozone. Het blok van de 28 lidstaten zag de werkloosheidsgraad in maart stabiliseren ten opzichte van februari, op 10,5 procent. Tegenover dezelfde periode vorig jaar is er een gevoelige verbetering, komende van 10,9 procent. In de bredere Europese Unie zitten 25,6 miljoen thuis zonder werk. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud