Ex-vertrouweling Cameron aangeklaagd

Andy Coulson, de ex-communicatiedirecteur van David Cameron (Foto: Reuters).

De Britse justitie gaat Andy Coulson aanklagen, de voormalige communicatiedirecteur van premier David Cameron. Het openbare ministerie beschuldigt de man ervan 'illegale betalingen' gedaan te hebben.

Het afluisterschandaal rond de inmiddels opgeheven tabloid News of the World kent een nieuwe wending. Het Britse openbaar ministerie maakte dinsdag bekend Andy Coulson aan te klagen.

Coulson was tussen 2003 en 2007 als journalist aan de slag bij News of the World. Tussen 2007 en 2011 was hij communicatiedirecteur van de huidige premier David Cameron.

Hij zou in zijn periode als journalist 'illegale betalingen aan functionarissen' gedaan hebben. Hij zou die mensen geld geboden hebben om aan contactgegevens te geraken van de koninklijke familie.

Rebekah Brooks

Behalve Coulson neemt het OM ook Rebekah Brooks in het vizier. De voormalige topvrouw van de Britse tak van Rupert Murdochs media-imperium News Corp, waartoe News of the World ook behoorde, krijgt dezelfde klacht ten laste gelegd als Coulson.

Ook met Brooks onderhield Cameron in het verleden goede contacten. Onlangs lekten nog sms-berichten uit die de twee elkaar stuurden.

De klacht wegens illegale betalingen is al de tweede tegen Brooks en Coulson. Eerder werden ze in verdenking gesteld wegens obstructie van het onderzoek naar het afluisterschandaal bij News of the World.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud