Ex-wielrenner Raymond Poulidor overleden

De Franse wielerlegende Raymond Poulidor werd 83. ©REUTERS

De Franse wielerlegende 'Poupou' werd 83.

Poulidor lag sinds 8 oktober in het ziekenhuis wegens oververmoeidheid. Woensdag maakt de Franse sportkrant L'Équipe zijn overlijden bekend. 

De voormalige topwielrenner was in de jaren 60 en 70 enorm populair bij onze zuiderburen en had als bijnaam 'de eeuwige tweede', omwille van zijn vele podiumplaatsen in de Ronde van Frankrijk, een wedstrijd die hij nooit kon winnen.

Poulidor kon wel andere grote wedstrijden als de Ronde van Spanje (1964), Milaan-San Remo (1961) en de Waalse Pijl (1963) op zijn palmares schrijven. Hij won ook zeven etappes in de Ronde van Frankrijk.

Eddy Merckx

Desondanks blijft 'Poupou' het bekendst voor zijn acht podiumplaatsen in het eindklassement van de Tour. Hij werd drie maal tweede (1964, 1965 en 1974) en vijf maal derde (1962, 1966, 1969, 1972 en 1976) in La Grande Boucle en beet zich steeds weer de tanden stuk op rivalen Jacques Anquetil en Eddy Merckx.

De voorbije jaren genoot Poulidor vooral van het succes van zijn kleinzoon Mathieu van der Poel, tweevoudig wereldkampioen veldrijden en dit voorjaar nog de beste in onder meer de Amstel Gold Race, Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl. Afgelopen zomer was Poulidor nog te gast bij de grand départ van de Ronde van Frankrijk in Brussel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud