Advertentie

Extra beveiliging voor Mark Rutte na dreiging mocromaffia

Volgens De Telegraaf bedreigt de georganiseerde misdaad ontslagnemende premier Mark Rutte. ©EPA

De Nederlandse ontslagnemende premier Mark Rutte krijgt extra beveiliging uit vrees voor een aanslag of ontvoering door de Marokkaanse drugsmaffia of mocromaffia.

De Nederlandse ontslagnemende premier Mark Rutte krijgt zware beveiliging na signalen dat hij mogelijk het doelwit is van een aanslag of ontvoering. Hij wordt extra beveiligd door speciaal getrainde politiemensen van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging. De dreiging komt uit de hoek van de georganiseerde misdaad, schrijft De Telegraaf.

Volgens een ingewijde zijn zogenaamde spotters in de omgeving van de VVD-leider gesignaleerd. Het zou gaan om verdachte personen die gelinkt zijn aan de mocromaffia.

Verscherpte beveiliging

Een woordvoerder van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie, formeel verantwoordelijk voor het onderzoek naar de dreiging in de richting van de minister-president, onthoudt zich van commentaar. Ook de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) wil niet ingaan op de verscherpte beveiliging van Rutte.

'Over veiligheidssituaties en beveiligingsmaatregelen doen we nooit uitlatingen', aldus een woordvoerder van de RVD. Ook de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid wil niet op het bericht reageren.

Peter R. de Vries

In Amsterdam werd deze zomer de misdaadjournalist Peter R. de Vries op klaarlichte dag neergeschoten. Vermoed wordt dat de moord gebeurde in opdracht van de Marokkaanse drugscrimineel Ridouan Taghi, die in Nederland terechtstaat voor liquidaties in het drugsmilieu. De Vries was nauw betrokken bij dat proces, omdat hij er vertrouwenspersoon was voor een kroongetuige tegen Taghi.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud