Fors meer coronadoden in Italië

Italiaans premier Conte kondigde dit weekend draconische maatregelen aan. ©EPA

De voorbije 24 uur zijn er in Italië 133 doden gevallen ten gevolge van het coronavirus. Dat brengt het totale aantal overlijdens nu al op 366.

Italië wordt zeer zwaar getroffen. 7.375 mensen hebben nu al een positief getest, 1.492 meer dan zaterdag. Lombardije, de regio rond Milaan, blijft nog altijd de zwaarst getroffen regio in Italië: 4.189 gevallen en 267 overlijdens. De Italiaanse regering maakte in de nacht van zaterdag op zondag bekend dat de strenge voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus worden uitgebreid naar de hele regio Lombardije en veertien nabijgelegen provincies. Daardoor wordt de bewegingsvrijheid van ongeveer 16 miljoen Italianen ernstig beperkt. Ook steden als Milaan, de economische hoofdstad van het land, en Venetië zijn door deze maatregelen getroffen.

Uitstel begrafenissen

De overheid zal de bevolking van Lombardije en de elf provincies vragen hun verplaatsingen binnen die gebieden te beperken. Tot dusver was een veel kleiner deel van het grondgebied van Italië onder quarantaine geplaatst.

In Lombardije en de veertien provincies blijven de scholen gesloten tot 3 april. Ook sportzalen, zwembaden, kuuroorden, skistations, musea en culturele centra gaan voor vier weken dicht. Zelfs huwelijken en begrafenissen worden uitgesteld. Vakanties van personeel uit de gezondheidszorg worden ingetrokken. Cafés en restaurants zouden open blijven.

De geplande maatregelen viseren de regio Lombardije en de provincies zoals Modena, Parma, Rimini, Venetië, Padua en Treviso. In de getroffen gebieden wonen 16 miljoen mensen. Dat is een kwart van de Italiaanse bevolking. Italië bestaat uit 20 regio's die zijn onderverdeeld in 110 provincies.

Frankrijk

Ook in Frankrijk loopt het dodental op. Negentien mensen zijn al overleden aan corona. Ook heeft het land voor het eerst de kaap van 1.000 mensen overschreden die positief hebben getest op het virus. Dat blijkt uit cijfers van het Franse ministerie van Volksgezondheid.  Er zijn 1.126 bevestigde gevallen van het coronavirus in Frankrijk. Daarmee is het land, na Italië, het tweede meest getroffen Europese land. In de hoofdstad van Corsica, Ajaccio, werden intussen alle scholen en kinderdagverblijven voor twee weken gesloten. Op het eiland werden 28 besmettingen van het coronavirus vastgesteld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud