Francken: 'Wij zullen winnen'

©Photo News

Belgische politici reageren vastberaden op de nieuwe aanslag in Londen.

'Wij zullen winnen. Niet zij. Wij'. Op die manier reageert een strijdvaardige staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) zondag op de aanslag in Londen. 'Ik begrijp jullie ongeduld, frustratie en bezorgdheid, maar onderschat onze vastberadenheid nooit', schrijft Francken op zijn Facebook-pagina.

De staatssecretaris somt een rist maatregelen op die hij deze legislatuur nam in de strijd tegen radicalisering, 'criminele' vluchtelingen of vreemdelingen en haatpredikers. Zo herinnert Francken eraan dat hij geen "importimams" meer toelaat voor niet-erkende moskeëen en dat hij deze week de twintigste Syriëstrijder zijn verblijfskaart heeft ingetrokken. 'Er zullen er nog volgen', verzekert Francken.

'Ik respecteer ieders mening en emotie, maar zelf voel ik geen gelatenheid, 'pray for', kumbaya of kaarsjesmoment meer opkomen. Ik voel woede, vechtlust en vastberadenheid'.

Life goes on

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) woonde zaterdagavond in Londen een musical bij. Hij beschrijft op Facebook het leven in de wijk Shoreditch zondagochtend herneemt. 'Life goes on. En zo moet het ook', luidt het.

'We zullen vandaag wandelen, de metro nemen en doen wat we willen doen. We zullen ongetwijfeld wat extra attent zijn. Maar we zullen leven. En we zullen diep in ons hart wenen voor wie de avond voor altijd geëindigd is en meeleven voor wie vol angst wacht op het nieuws van hun (zwaar) gewonde geliefden in het ziekenhuis. Maar we zullen leven. We laten ons niet doen', aldus de minister.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud