Frankrijk bant mobiele telefoons uit scholen

Zijn smartphones binnenkort taboe op Franse scholen? ©Hollandse Hoogte

Vanaf september volgend jaar zijn mobiele telefoons niet langer toegelaten in de Franse scholen. Dat bevestigde de Franse minister van Onderwijs.

Vanaf volgend schooljaar zijn mobiele telefoons in principe niet langer toegelaten op de schoolbanken. Dat zei de Franse minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer zondag op de Franse televisie.

'De maatregel kan diverse vormen aannemen,' zei hij. 'Voor pedagogische doelen of in noodgevallen zijn smartphones natuurlijk wel nuttig, dus we werken aan een soort beperking.'

Daarmee lost de regering een verkiezingsbelofte van president Emmanuel Macron in. Volgens onderzoek heeft acht op de tien Franse tieners een smartphone.

Volgens Le Monde is de grote vraag hoe de maatregel in de praktijk kan toegepast worden. Ouders willen vaak dat hun kinderen een mobiele telefoon op zak hebben, om af te kunnen spreken na de schooluren. En verder is het hoogst onduidelijk hoe de maatregel in de praktijk kan werken. Zo lijkt het ondoenbaar dat leraars de kinderen zouden moeten fouilleren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud