Frans gerecht schort corruptieonderzoek naar Sarkozy op

Nicolas Sarkozy aan het joggen in Parc Monceau ©Photo News

Het hof van beroep van Parijs heeft het onderzoek naar mogelijke corruptie van voormalig Frans president Nicolas Sarkozy opgeschort. Dat meldt een bron dicht bij het onderzoek.

Het onderzoek, dat sinds juli liep, focuste op mogelijke belangenvermenging van Sarkozy in een gerechtelijk dossier waarbij hij betrokken was. Hij zou zijn invloed aangewend hebben bij Gilbert Azibert, voormalig advocaat-generaal bij het Hof van Cassatie. Azibert wordt er van verdacht informatie over een procedure te hebben doorgespeeld aan Thierry Herzog, de advocaat van Sarkozy, in het dossier Bettencourt. Sarkozy zou daarop geprobeerd hebben Azibert een promotie in Monaco te bezorgen.

De beslissing tot opschorting van de voorzitter van de onderzoekskamer hoeft niet gemotiveerd te zijn en er kan niet tegen in beroep worden gegaan. Er mogen nu geen nieuwe onderzoeksdaden gesteld worden zolang het hof zich niet heeft uitgesproken over de verzoeken tot nietigverklaring die Sarkozy en zijn advocaat hebben ingediend.

De opschorting geeft Sarkozy respijt, maar het onderzoek is daarmee nog niet afgelopen.

Deze uitspraak komt enkele dagen nadat ‘Sarko’ zichzelf officieel kandidaat heeft gesteld voor het voorzitterschap van zijn partij UMP.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud