Grieks politicus slaat vrouwelijke collega

Grieks parlementslid slaat vrouwelijke collega(Foto AFP).

De extreemrechtse Griekse politicus Illias Kasidiaris heeft zijn communistische collega Lana Kanelli tijdens een televisiedebat in het gezicht geslagen. Daarna verliet hij kwaad de studio.

Het debat werd deze ochtend live uitgezonden op de Griekse televisie. Rena Dourou van de linkse partij Syriza bracht de vermeende betrokkenheid van Kasidiaris bij een gewapende overal in 2007 ter sprake. De politicus van Gouden Dageraad schoot in een Franse colère en gooide water in haar gezicht.

Kanelli protesteerde tegen het water gooien, waarna Kasidiaris ontplofte. Hij sloeg de communistische politica drie maal in het gezicht.

Gouden Dageraad, de partij van Kasidiaris, kwam bij de parlementsverkiezingen van 6 mei voor het eerst in het Griekse parlement. De partij haalde 21 zetels. Partijleider Michaloliakos wordt in Griekenland soms schertsend ‘Führer’ genoemd, vanwege zijn extreme politieke ideeën. Zo ontkende Michaloliakos het bestaan van de gaskamers in nazivernietingskamp Auschwitz.

Op zondag 17 juni worden er opnieuw verkiezingen georganiseerd in Griekenland. Na de vorige stembusgang slaagde niemand erin een regeringscoalitie te vormen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud