'Het is onze plicht om te saneren'

De Franse minister van Financiën, Pierre Moscovici, licht zijn begrotingsdoelstellingen toe in het Duitse Handelsblatt. (Foto: AFP) ©AFP

Frankrijk heeft de plicht om zijn schulden af te bouwen. Dat stelt de Franse minister van Economie en Financiën, Pierre Moscovici, in een opiniestuk in het Duitse Handelsblatt.

'Het is 30 jaar geleden dat Frankrijk nog een begroting in evenwicht had en de staatsschuld is opgelopen tot het onaanvaardbare bedrag van 1.700 miljard euro in 2011. Het is onze plicht om die trend te keren', schreef Moscovici in de Duitse krant.

Het doel van de Franse regering blijft dus om het tekort volgend jaar te beperken tot 3 procent van het bruto binnenlands product (BBP). Donderdag bezocht een IMF-missie Parijs met de boodschap dat geloofwaardige langetermijnmaatregelen belangrijker zijn dan tegen elke prijs die begrotingsdoelstelling halen.

Maar Moscovici stelt de Duitsers gerust. Parijs heeft de ambitie om de Franse staatsschuld vanaf 2014 af te bouwen. Volgens het Franse bureau voor de statistiek (Insee) bedroeg de staatsschuld eind september 1.818 miljard euro of 89,9 procent van het BBP.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud