Advertentie

Historische hittegolf in Griekenland

Het kwik kan in Griekenland de komende dagen klimmen tot 46 graden Celsius. ©REUTERS

Het kwik kan er de komende dagen op het vasteland oplopen tot 46 graden Celsius. In Italië en Turkije heeft de brandweer de handen vol met bosbranden.

In Griekenland werd begin deze week al gewaarschuwd voor de extreme hitte. De hittegolf houdt naar verwachting aan tot begin augustus. Tijdens de golf zakken de temperaturen 's nachts naar verwachting niet onder de 25 graden, in de grote steden zelfs niet onder de 30 graden.

Het extreme weer kan leiden tot het uitbreken van nieuwe natuurbranden of kan de al woedende branden verergeren.

Op meerdere plaatsen in Griekenland worden gebouwen met airconditioning opengesteld voor burgers. Ook stuurt de overheid tenten en containers met airconditioning naar kampen waar migranten worden opgevangen. Grieken worden opgeroepen zich te onthouden van activiteiten die kunnen leiden tot branden, niet onnodig te reizen en spaarzaam om te gaan met water en elektriciteit.

Bosbranden in Italië en Turkije

In Italië heeft de brandweer ondertussen de handen vol met bosbranden, vooral in het zuiden. De afgelopen 24 uur moesten brandweerlieden achthonderd keer uitrukken.

 De autoriteiten verwachten zaterdag het hoogste brandrisiconiveau voor Oost- en Noord-Sicilië bij temperaturen rond 40 graden. Naar verwachting duurt de hittegolf nog de hele week.

Er woeden ook bosbranden in de zuidelijke regio's Puglia, Calabria en Campania en in de regio Lazio, met de hoofdstad Rome. Eerder was het eiland Sardinië al hard getroffen.

Ook in Turkije blijven de brandweerlui hun handen vol hebben met het bestrijden van hevige bosbranden. Het is de derde dag op rij dat er enorme bosbranden woeden verspreid over het land.

De branden zijn een nieuwe klap voor de toeristische sector in Turkije, die al zwaar te lijden had onder de economische gevolgen van de coronapandemie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud