Hoofd van de politie van Marseille beschoten

Oproerpolitie in de wijk La Castellane, waar gemaskerde mannen met kalshnikovs schoten. ©REUTERS

In de Zuid-Franse stad Marseille is maandagvoormiddag een politieactie opgestart nadat inwoners gesignaleerd hadden dat er "met kalasjnikovs in de lucht geschoten" werd. Er zijn volgens het Franse persbureau AFP geen meldingen van slachtoffers.

Verschillende media melden dat een tiental mannen schoten in de lucht losten.

Een speciale eenheid van de politie is met een gepantserd voertuig de wijk La Castellane, in het noorden van de stad, binnengereden, zo meldt een fotograaf AFP. De wijk staat bekend als een plaats waar veel drugs wordt verhandeld. Vermoed wordt dat het incident dan ook draait rond rivaliserende drugsbendes.

De krant Figaro meldt op haar website dat bovendien het voertuig van Pierre-Marie Bourniquel, hoofd van de politie in Marseille, beschoten werd toen hij ter plaatse kwam.

De Franse premier Manuel Valls brengt maandag een bezoek aan Marseille, maar wellicht bestaat er geen link tussen zijn bezoek en de schietpartij. Volgens de regering was Valls nog niet ter plaatse toen de schietpartij zich voordeed. De Franse regeringsleider moest het tijdens zijn bezoek onder meer hebben over de veiligheid in de stad, die regelmatig geconfronteerd wordt met bendeoorlogen en schietpartijen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud