Hoogspanning in Duitsland na arrestatie twee Afghanen voor doodslag

In het Oost-Duitse Chemnitz ontstond er hoogspanning na de moord op een Duitse man door vermoedelijk vreemdelingen. ©Hendrik Schmidt/dpa

Verscheidene verantwoordelijken hebben tot kalmte opgeroepen na de arrestatie in Duitsland van twee Afghanen die verdacht worden van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een jongeman. Twee weken geleden zetten gelijkaardige feiten in Chemnitz het land onder spanning.

De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Saksen-Anhalt, waar het drama zich zaterdagnacht afspeelde, vroeg de plaatselijke bevolking bedachtzaam te blijven. Holger Stahlknecht (CDU) beloofde dat de rechtsstaat alles in het werk zou stellen om deze zaak op te helderen. Ook de verantwoordelijke van integratiekwesties in Saksen-Anhalt, Susi Möbbeck, riep de inwoners tot kalmte op.

De twee Afghanen werden opgepakt 'op verdenking van doodslag' in de stad Köthen, deelden de politie en het plaatselijke parket mee.

Bij een vechtpartij daar kwam een 22-jarige man met de Duitse nationaliteit om het leven. Over de precieze omstandigheden is nog niets bekend.

Volgens informatie van het Duitse persbureau dpa kwam het zondagavond op een speelterrein tot een vechtpartij tussen een groepje mannen. Drie Afghanen waren er aan het discussiëren met een vrouw, toen het 22-jarige slachtoffer met een kompaan passeerde. De Duitsers kwamen tussenbeide en het geweld escaleerde. De man stierf naar verluidt aan een hersenbloeding. Er wordt nog een autopsie uitgevoerd.

Twee weken geleden werd in Chemnitz, in het oosten van Duitsland, een 35-jarige Duitser vermoord. Twee verdachten, met de Syrische en Iraakse nationaliteit, werden later opgepakt. De moordpartij leidde tot anti-migrantenprotesten in Chemnitz. Daar wordt opnieuw voor gevreesd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect