Industrie kalft verder af

Energie was één van de snelst dalende industriële sectoren in oktober ©Photo News

De industriële productie in Italië is in oktober sterker gedaald dan verwacht. Voor de hele economie wordt in het vierde kwartaal opnieuw een krimp verwacht.

Het staat nu vast. Ook tijdens het derde kwartaal is de Italiaanse economie gekrompen. Het eerdere cijfer van een daling van het bruto binnenlands product (BBP) met 0,2 procent is nu definitief, zo blijkt uit een mededeling van het nationaal instituut voor de statistiek (Istat). Analisten hadden ook niet anders verwacht. Voor het laatste kwartaal wordt opnieuw voor een daling van het BBP gevreesd.

Istat deelde ook mee dat de industriële productie in Italië in oktober met 1,1 procent is gezakt tegenover september. Dat is een pak slechter dan de achteruitgang van 0,5 procent waarop analisten van de bank Intesa Sanpaolo hadden gerekend. De daling geldt voor alle sectoren, maar vooral halffabrikaten (-8%) en consumentengoederen (-5,5%) deden het slecht, net als energie (-4,4%)

In vergelijking met oktober vorig jaar is er een daling met 6,2 procent van de Italiaanse industriële productie. Over de eerste tien maanden van dit jaar gaat om een verlies van 6,5 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud