Istanbul ontsnapt aan 'terreurdaad'

De politie beveiligt het gebied rond het Dolmabahçepaleis. ©EPA

Het Dolmabahçepaleis, een belangrijke toeristische trekpleister in Istanbul, is woensdag opgeschrikt door een aanval van een 'terreurgroep'. Twee zwaarbewapende mannen namen de politie buiten het paleis onder vuur, maar konden snel ingerekend worden.

Woensdag kort na de middag werd de wijk Besiktas, in het Europese deel van Istanbul, opgeschrikt door een schietpartij. Het Turkse persagentschap Dogan meldde geweervuur vlak bij het Dolmabahçepaleis in Istanbul. Getuigen bij de Britse BBC maakten ook gewag van een explosie. 

Twee mannen, die in het bezit waren van handgranaten en automatische geweren, namen de politieposten aan het Dolmabahçepaleis onder vuur, bevestigde de gouverneur. Het Dolmabahçepaleis is een drukbezochte toeristische trekpleister. De twee mannen konden snel ingerekend worden en er vielen geen gewonden. Volgens het kantoor van de gouverneur kwam de aanval van een 'terreurgroep', al werd niet gespecifieerd welke. 

Het Dolmabahçepaleis heeft een grote symbolische waarde voor Turkije. In zijn laatste levensjaren nam Atatürk, de grondlegger van de moderne Turkse staat, er zijn intrek. Vandaag herbergt het paleis onder meer een museum, maar ook een verblijf voor de Turkse premier Ahmet Davutoglu. Davutoglu was op het moment van de feiten niet in Istanbul. Hij is in Ankara voor zijn opdracht van het vormen van de regering. Die opdracht gaf hij nota bene gisteren terug. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud