Advertentie

Italië en Spanje verstrengen verder

De politie controleert op het respecteren van de avondklok in Corigliano Rossano, in Calabrië. ©Photo News

De twee zuiderse landen nemen bijkomende maatregelen te nemen in de strijd tegen de nieuwe opflakkering van de corona-epidemie.

De Italiaanse premier Giuseppe Conte kondigde zondagvoormiddag aan dat bioscopen, theaters, fitnesscentra en zwembaden de deuren moeten sluiten. Cafés en restaurants moeten stoppen om 18 uur. De verstrenging gaat in vanaf maandag.

De Spaanse premier Pedro Sanchez houdt intussen crisisberaad over het aankondigen van nieuwe noodtoestand. Verschillende Spaanse regio's roepen daartoe op omdat het hen de mogelijkheid zou geven onder meer een regionale avondklok in te voeren.

Tijdens de eerste golf, waarbij de twee landen tot de zwaarst getroffen landen van Europa behoorden, pakten Spanje en Italië met zware lockdown-maatregelen. Die werden versoepeld in de zomer. Maar onder meer door binnenlands en buitenlands toerisme nemen de besmettingen weer fors toe.

In Spanje staat de teller intussen op 1 miljoen besmettingen. Maar dat is het officiële cijfers. Sanchez zei vrijdag dat het werkelijke cijfer wellicht ruim 3 miljoen bedraagt.

In Italië houdt Conte vooralsnog de boot af voor een nieuwe strikte lockdown. Maar met een recordaantal besmettingen de voorbije dagen, verhoogde de druk om forser in te grijpen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud