Kristoff wint Milaan-Sanremo

(Foto: Photo News) ©Photo News

De Noorse wielrenner Alexander Kristoff heeft zondag de voorjaarsklassieker Milaan-Sanremo gewonnen. De renner van Katoesja versloeg in de sprint van een selecte groep de Zwitser Fabian Cancellara. De Brit Ben Swift werd derde.

Voor Kristoff (26) was het de grootste zege uit zijn loopbaan. Vorig jaar won hij een rit in de Ronde van Zwitserland, in 2012 werd hij derde in de olympische wegrace in Londen. Cancellara eindigde voor het vierde jaar op rij op het podium in Sanremo waar hij alleen in 2008 de beste was.

De koers werd verreden in de regen. Lang reed een groep vooruit met de Nederlanders Maarten Tjallingii en Marc de Maar. Tjallingii werd als laatste, net na de top van de Cipressa, achterhaald door de Italiaan Vincenzo Nibali die er meteen alleen vandoor ging. Zijn poging strandde op de Poggio waarna een groep van zo'n 25 renners afdaalde richting Sanremo.

De topsprinters hadden te veel energie verspeeld: de Brit Mark Cavendish werd vijfde, de Slowaak Peter Sagan tiende. De grootste pechvogel was John Degenkolb. De Duitse sprinter van Giant-Shimano reed in volle finale lek.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud