Laatste groet aan wanhopige Griek

De begrafenis van de gepensioneerde Griek werd massaal bijgewoond.

Honderden mensen hebben zaterdag in Griekenland een laatste eerbetoon gebracht aan de bejaarde zeventiger, die zich een kogel door het hoofd schoot op het centrale Syntagmaplein in de Griekse hoofdstad Athene. De voormalige apotheker is het symbool geworden van wanhoop door de crisis in het land.

Dimitris Chrisoulas, die aan kanker leed, pleegde woensdag zelfmoord voor de ogen van voorbijgangers. In een briefje verweet hij de Griekse regering geen waardig pensioen meer te hebben en geen andere keuze te hebben om waardig aan zijn einde te komen, vooraleer zich te moeten verlagen tot het zoeken van eten in de vuilnisbakken. Zijn daad veroorzaakte felle emoties in heel het land.

Tijdens de afscheidsspeech noemde de dochter van de man diens zelfmoord 'een politieke daad.'

Tijdens de begrafenisplechtigheid werd ook een boodschap voorgelezen van de Griekse componist en voormalige minister Mikis Theodorakis. Theodorakis is verbannen tijdens de dictatuur van de kolonels in Griekenland en wierp zich recentelijk op tot hevig tegenstander van de bezuinigingskuur opgelegd door Europa.Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud